Laddar karta
Direkt från vårt presseri 2019-09-19 100% frukt inget annat

Bara färsk frukt i säsong

Vi väljer ut och pressar säsongens frukt när den är som bäst. Beroende på vart i världen frukten växer och vilken sorts apelsin vi pressar får Brämhults nypressade juicer variationer i smak från lite syrligare till sötare under året. Det är ett äkthetsbevis vi är mäkta stolta över.

Fruktens säsong och våra inköpsländer delas upp i perioder på ungefär sex månader då vi byter mellan norra och södra halvklotet. På kartan kan du se och läsa mer om vilken frukt vi pressar just nu.

Säsongens bästa citrus<br>pressas en och en

Säsongens bästa citrus
pressas en och en

Frukten kommer till oss från hela världen, beroende på vart det är skördesäsong för tillfället. Det kan vara olika apelsinsorter, men också samma sort från olika ursprungsländer. För att kunna få till den godaste blandningen och balansen mellan sötma och syrlighet under hela året vill vi ha många att välja mellan. Presseriets mästerblandare smakar och testar varje dag för att få fram det bästa receptet!

Apelsiner, clementiner, blodapelsiner, citroner och alla andra citrusfrukter vi kan komma på pressas i citruspressen. Den ser lite vass ut, men är perfekt eftersom vi får ut massor av juice från varje frukt och kontakten mellan skalet och juicen är minimal.

Saftiga grönsaker och<br>mustiga äpplen

Saftiga grönsaker och
mustiga äpplen

Söta och färska morötter har pressats i Brämhult sedan 1950-talet och är en riktig klassiker. På senare år har det kommit in fler grönsaker i presseriet, som rödbetor och favoriten äpple. De blir allra godast juice tack vare vår trotjänare bältpressen. Den river grönsaker och äpplen till mos som sedan pressas mellan två dukar och sen fylls på flaska. Det lilla som inte blir juice gör nytta som biogas eller djurfoder.

Gurkmeja, ingefära och chili<br>blir bäst hackade

Gurkmeja, ingefära och chili
blir bäst hackade

En del råvaror vill man helt enkelt göra så lite som möjligt med. För att behålla så mycket smak, vitaminer och andra nyttigheter går gurkmejan, chilin och ingefäran i hackmaskinen (efter att de tvättats). Där blir de perfekt puré att blanda i smoothies och juice.

Smakrika och speciella<br>frukter och bär

Smakrika och speciella
frukter och bär

Bär är en känslig råvara med hög risk för bakterier. Vi kompromissar aldrig med våra produkters säkerhet och kvalitet, så därför köper vi in bären färdigpressade. Bärpuréerna blandar vi med annan frukt, juice och andra godsaker till våra smoothies, lemonader och fruktdrycker.

Och vi vill göra så mycket mer!

Och vi vill göra så mycket mer!

Vi tänker, planerar och drar igång projekt. Tänk om dygnet hade fler än 24 timmar! Eftersom vi blandar och gör alla sorter, storlekar och smaker (över 70 olika Brämhults produkter) så måste vi prioritera vad vi hinner och kan göra innan de är på väg till butik. Därför har vi just nu valt bort en egen press för banan, mango och ananas. Vi gnäller lite, köper färdigt tills vidare och jobbar stenhårt på att få i en maskin till i schemat!

Brämhultsjuice

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM