Kärlek, kunskap och jättemycket frukt.

Vi älskar verkligen frukt. Lika mycket som du älskar juice som är så god den bara kan bli. Därför har vi inga lager hos oss i Brämhult. Klockan 06 varje morgon startar pressningen som är i gång hela dagen. För att få en säker produkt som behåller maximalt med näringsämnen blandas fruktsaften och går igenom en mild värmebehandling, 72 grader i 30 snabba sekunder.
På kvällen och natten fylls den nypressade juicen på flaskor och nästa morgon kommer lastbilarna för att ta med dem till din butik. Så blir färsk frukt och grönt en Brämhults. Fem dagar i veckan, året om.

Säsongens bästa citrus<br>pressas en och en

Säsongens bästa citrus
pressas en och en

Frukten kommer till oss från hela världen, beroende på vart det är skördesäsong för tillfället. Det kan vara olika apelsinsorter, men också samma sort från olika ursprungsländer. För att kunna få till den godaste blandningen och balansen mellan sötma och syrlighet under hela året vill vi ha många att välja mellan. Presseriets mästerblandare smakar och testar varje dag för att få fram det bästa receptet!

Apelsiner, clementiner, blodapelsiner, citroner och alla andra citrusfrukter vi kan komma på pressas i citruspressen. Den ser lite vass ut, men är perfekt eftersom vi får ut massor av juice från varje frukt och kontakten mellan skalet och juicen är minimal.

Saftiga grönsaker och<br>mustiga äpplen

Saftiga grönsaker och
mustiga äpplen

Söta och färska morötter har pressats i Brämhult sedan 1947 och är en riktig klassiker. Men på senare år har det också kommit in massor av nyttiga nyheter i presseriet. Som fänkål, rödbetor och favoriten äpple. De blir allra godast juice tack vare vår trotjänare bältpressen. Den river grönsaker och äpplen till mos som sedan pressas mellan två dukar och sen fylls på flaska. Det lilla som inte blir juice gör nytta som biogas eller djurfoder.

Spenat och ingefära<br>blir bäst hackade

Spenat och ingefära
blir bäst hackade

En del råvaror vill man helt enkelt göra så lite som möjligt med. För att behålla så mycket smak, vitaminer och andra nyttigheter kör vi spenaten och ingefäran i hackmaskinen (efter att de tvättats). Där blir de puré som passar perfekt i juicer och smoothies.

Smakrika och speciella<br>frukter och bär

Smakrika och speciella
frukter och bär

Visst gör det lite ont i hjärtat, men just nu kan vi inte få till det här med bären. De är en känslig råvara med hög risk för bakterier. Vi kompromissar aldrig med våra produkters säkerhet och kvalitet, så därför köper vi in bären färdigpressade. Sen blandar vi dem med annan frukt fem dagar i veckan.

Så för att ni (och vi!) ska kunna njuta av dem får vi helt enkelt svälja stoltheten och göra som ju faktiskt 95 % av juicemarknaden gör med all sin juice - blanda dem färdigpressade.

Och vi vill göra så mycket mer!

Och vi vill göra så mycket mer!

Vi tänker, planerar och drar igång projekt. Tänk om dygnet hade fler än 24 timmar! Eftersom vi blandar och gör alla sorter, storlekar och smaker varje dag (över 70 olika Brämhults produkter) så måste vi prioritera vad vi hinner och kan göra innan de är på väg till butik. Därför har vi just nu valt bort en egen press för banan, mango och ananas. Vi gnäller lite, köper färdigt tills vidare och jobbar stenhårt på att få i en maskin till i schemat!

Brämhultsjuice

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM