NYTT UTSEENDE SAMMA GODA INNEHÅLL

Har du redan upptäckt att våra flaskor har nya etiketter? Med våra nya etiketter vill vi göra det enklare för dig att se vilka frukter, grönsaker och bär flaskan innehåller. Vi vill tydligt visa dig om det är en juice, en smoothie eller en dryck och hur mycket flaskan innehåller. Allt för att du ska få precis den informationen du behöver för att välja det du vill dricka just nu. På de nya etiketterna har vi också möjlighet att berätta lite mer om vart vår frukt kommer ifrån och hur innehållet skiftar efter säsong, tillsammans med frukten. Det gröna bladverket i bakgrunden är vi extra stolta över, det är ett handmålat mönster som visar våra starka koppling till naturen. Vi har skapat en etikett som är informativ och som vi själva gärna ställer fram på frukostbordet, bjuder på eller håller i handen. Vi hoppas att du tycker detsamma.

Vill du veta vart frukten vi pressar kommer ifrån just nu? Läs mer här!

NYA STORLEKAR SAMMA GODA INNEHÅLL

Vi arbetar löpande med att säkerställa att vi har produkter som är anpassade efter dina behov. Allt från vilka smaker du vill kunna njuta av, till vilken storlek på förpackning som passar bäst för din konsumtion. Vi får löpande synpunkter kring detta och försöker lyssna så gott vi kan. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att genomföra förändringar kring flaskstorlekar i vår tidigare maskinpark, men med vår nya, fina anläggning är denna typ av förändringar möjlig.

Vår 0,38L har upplevts för stor för att dricka direkt och vi har därför justerat storleken till 0,3L. Genom att minska denna direktkonsumtionsflaska blir den mer optimal för både juicer, smoothies och törstsläckare. Helt enkelt en lagom stor mängd att dricka på språng! Vi har även passat på att utvärdera våra stora flaskor, där vi länge varit en av få premiumjuicer i hyllan med 1L-flaska, då merparten av premiumaktörerna har en mindre flaskstorlek (0,8-0,9L). Eftersom vi pressar juice av färsk frukt varje vecka, och kör ut till  butik inom några dagar, så kostar vår juice och processen bakom lite mer per liter än våra konkurrenter. Att dessutom ha den största flaskan i hyllan har gjort att vårt pris per flaska sett ännu dyrare ut. Majoriteten av våra konkurrenters sätt att göra juice (hur god den än är) är att köpa hela odlingar ett fåtal gånger per år, pressa frukten och hålla på tank i månader. Eftersom vi valt att inte göra så, utan istället pressa färsk frukt året om, blir vår råvara dyrare och påverkas tydligare av ökade priser på färsk frukt och grönt (baserat på råvarubrister, dålig skörd etc). Men den fantastiska uppsidan är att vi får en juice som smakar som färsk frukt och som varierar i smak över året. Det är ett äkthetstecken för oss! Så, för att inte tumma på kvaliteten men ändå hamna på en prispunkt som gör det lättare att jämföra i hyllan, har vi valt att göra om vår 1L-flaska till 0,85L. Av samma anledning har vår 1,5L justerats till 1,3L.

För att visa tydligt att storleken är förändrad har vi valt att lyfta fram storleksangivelse på etikettens framsida, allt för att vara så ärliga och transparenta som möjligt.

Givetvis har vi sänkt priset till butik, så 0,85L ska givetvis kosta mindre än 1L. Vi har prissänkt den del av vår produkt som är relaterad till råvara. Övriga kostnader, som hantverket bakom, vår duktiga personal, övriga material, transporter etc. påverkas tyvärr inte nämnvärt av denna storleksminskning. Och från Brämhults sida har vi tyvärr inte rätt att styra över pris i butik då det är olagligt. Men vi arbetar hårt med att besöka alla butiker runt om i landet för att säkerställa att prissänkningen genomförs.

VÅRT NYA PRESSERI

Vår juice pressas numera i vårt eget presseri på Fyn. Det är en kopia av processen i Brämhult, fast med ny teknik och modern maskinpark. Presseriet har skräddarsytts efter våra behov men med bättre teknik som håller temperaturen låg (0-2 grader) samt håller syre (som bryter ner frukten) borta från juicen. Tack vare detta får vi med samma process som tidigare en juice av högre kvalitet. Vi behåller vårt hantverket sedan över 60 år och pressar fortfarande juice från färsk frukt flera dagar i veckan. Inom timmar från pressning fylls den på flaska och redan inom några dagar efter pressning är juicen ute i butik.

Våra juicer och drycker får några dagar längre hållbarhet tack vare vårt nya moderna presseri. Vi kan där arbeta med helt slutna (aseptiska) fyllmaskiner och kontrollerade låga temperaturer i hela presseriet vilket gör att vi utan att behandla med mer värme eller andra metoder ändå får några dagar ytterligare i hållbarhet.

”Tänk dig att du tar ett bett i ett äpple. Syret i luften gör att äpplet fort oxiderar och blir brunt, detta pga. en naturlig nedbrytningsprocess hos frukt och grönt. Samma tankesätt kan appliceras på vårt nya presseri. Genom att hålla syret borta ur processen bryts frukten ner långsammare och juicen får en naturligt längre hållbarhet!”

Några dagars extra hållbarhet minskar matsvinnet och är bättre både för våra konsumenter, miljö och butik. Det är vi mycket glada för.

PRODUKTUTVECKLING OCH INNOVATIONER

Vi har en passion för juice och älskar att blanda och experimentera. Vi testar nya recept hela tiden och en del av dem blir en juice, dryck eller smoothie som du kommer att dricka och tycka om precis lika mycket som vi gör. Tack vare vårt nya presseri har vi fler möjligheter att skapa nya spännande smaker eftersom vi har mer kapacitet för nya produkter och storlekar. Har du tips på ett recept som du tycker att vi ska testa? Hör gärna av dig till oss! På sociala medier eller på fliken för kontakter.

Publicerat: