Somrig glassbomb

Ingredienser

5 st ägg
0,75 dl socker
7,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2,5 dl Brämhults Jordgubbar-Rabarber
10-15 små maränger

Somrig glassbomb

GÖR SÅ HÄR
Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden tills konsistensen är fast. Rör ner grädden i ägg- och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret. Häll glassmeten i en plastbunke med rund botten som rymmer cirka 1,5 liter. Ställ i frysen 6-8 timmar.
Ta fram glassbomben och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Gröp sedan ur den med sked och gör ett hål som du fyller till hälften med en blandning av glass och Brämhults Jordgubb-Rabarber. Smula ner maränger över blandningen i hålet och fyll på med resten av glass/dryckblandningen. Ställ in i frysen ytterligare några timmar så att den stelnar ordentligt.
VID SERVERING
Stjälp upp glassbomben på fat, är det svårt att få loss den så skölj botten på bunken med varmt vatten. Dekorera gärna med färska jordgubbar!

Dela med dig Dela på Facebook Dela på Twitter