Snabb fisksoppa med citrus

Ingredienser (4 portioner)

5 st medelstora potatisar
2 st gula lökar
400 g krossade tomater
1 l vatten
2 st tärningar fiskbuljong
2 st vitlökskyftor
svartpeppar
fänkål
timjan
salt
400 g fiskfilé, torsk eller hoki
1-2 dl Brämhults Nypressade apelsiner (efter smak)

Snabb fisksoppa med citrus

Skär potatis och lök i mindre bitar. Koka upp vattnet tillsammans med krossade tomater och buljongtärningar. Lägg i potatisen och löken. Pressa ner vitlök och krydda efter smak med svartpeppar, fänkål, timjan och salt. Låt alltsammans koka på svag värme tills potatisen är mjuk, cirka 15-20 minuter. Blanda ner fisken skuren i bitar, öka värmen något och koka ytterligare ett par minuter.
Ta grytan från värmen, häll i nypressade apelsiner, rör om och servera omedelbart!

Dela med dig Dela på Facebook Dela på Twitter