Pannacotta med kryddig äppelsallad

Ingredienser (6 personer)

Panacotta:
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
4 msk Brämhults Nypressade ekologiska äpplen
3-4 gelatinblad
Kryddiga äpplen:
3 dl Brämhults Nypressade ekologiska äpplen
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 msk honung
3-4 äpplen, skalade och tärnade
(Ev. mer juice att späda med)

Pannacotta med kryddig äppelsallad

ÄPPLIG VANILJPANNACOTTA
Koka upp grädde. Tillsätt socker, vaniljsocker och juice. Smält gelatinbladen och rör ner. Häll i vattensköljda portionsformar, till exempel glas eller små skålar. Låt stå i kylen minst två timmar.
SMAKRIK SALLAD
Blanda nypressade äpplen, kanelstång, stjärnanis och honung. Småkoka i cirka 5 minuter. Ta upp kanel och anis och lägg ner de tärnade äpplena. Koka ytterligare ett par minuter. Låt svalna.
VID SERVERING
Skeda upp äppelröran på pannacottan direkt i formen, eller forma den fint på tallrik och lägg salladen bredvid. Garnera gärna med färsk mynta!

Dela med dig Dela på Facebook Dela på Twitter