Matig morotssoppa med sting

Ingredienser (4 portioner)

5 st morötter
5 st potatisar
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
olivolja
1 st apelsin
1 st citron
1 burk kokosmjölk
1 tsk Sambal Oelek
salt och peppar
7 dl grönsaksbuljong
3 dl Brämhults Nypressade morötter
Ingefära, bit på cirka 3 cm eller efter smak
Färsk koriander

Matig morotssoppa med sting

Skala och grovhacka lök, rotfrukter och ingefära. Fräs tillsammans med vitlöken i olivolja. Häll på buljong, nypressade morötter och saften från pressad apelsin och citron. Låt koka upp, sänk sedan till svag värme och koka cirka 20 minuter. Efter halva koktiden tillsätts kryddorna och kokosmjölken. När grönsakerna mjuknat mixas soppan slät med stavmixer. Konsistensen ska vara krämig och smaka både sött, starkt och syrligt. Vid servering: toppa med korianderblad.

Dela med dig Dela på Facebook Dela på Twitter